Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-23/11/2013


Το Σαββάτο 23 Νοεμβρίου 2013 ο Σύλλογός μας διοργανώνει επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών (Ιλίου μέλαθρον). Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από την Κεντρική πλατεία (Ζυγομαλά) στις 10.00 το πρωϊ. Φθάνοντας στο Μουσείο θα ξεναγηθούμε από την Αρχαιολόγο, Ιστορικό και Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Μουσείου κα Δημηλένα Λαδογιάννη.
Το Nομισματικό Mουσείο Aθηνών είναι από τα ελάχιστα του είδους του στον κόσμο και το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο (με ιστορία από το 1829) και στα Bαλκάνια. Στις συλλογές του διαθέτει περίπου 600.000 νομίσματα που καλύπτουν τον αρχαίο ελληνικό κόσμο, τη ρωμαιοκρατία, το Bυζάντιο, το δυτικό Mεσαίωνα και τους νεότερους χρόνους, "θησαυρούς", ανασκαφικές μαρτυρίες, μολλυβδόβουλλα, μετάλλια και πολύτιμους λίθους - καταθέσεις δωρητών ή προϊόντα αγορών. 
Kύρια δραστηριότητα του Mουσείου αποτελούν η ταύτιση, καταγραφή, εκτίμηση, ταξινόμηση και προβολή των συλλογών του και των αρχαίων της αρμοδιότητάς του.


Το Νομισματικό Μουσείο γνωστό ως Ιλίου Μέλαθρον και ως Μέγαρο Σλήμαν είναι νεοκλασσικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου. Είναι αρχιτεκτόνημα του Ερνέστου Τσίλερ, ο οποίος το σχεδίασε το 1878 ως κατοικία του Ερρίκου Σλήμαν, του ερευνητή που ανακάλυψε το θησαυρό της αρχαίας Τροίας των Μυκηνών κλπ. Η κατασκευή του περατώθηκε το 1881, και αποτέλεσε μια από τις πιο λαμπρές ιδιωτικές κατοικίες της τότε Αθήνας.

Μετά την επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο θα ακολουθήσει ελεύθερο πρόγραμμα. Το κόστος της επίσκεψης συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων μετάβασης και επιστροφής ανέρχεται στα 10 ευρώ το άτομο. Οι φίλες και οι φίλοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στην επίσκεψη μπορούν να επικοινωνούν με τις κυρίες Μαίρη Σαμπάνη τηλ. 6986381058, Σοφία Βόγγλη τηλ. 6983747262, Γιούλη Νταβαρία τηλ. 6980050204. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου