Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-3/6/2012


O Δήμος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας διοργανώνει την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 τον "28ο Δρόμο Θυσίας" που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη μνήμη των Σφαγιασθέντων Διστομιτών στις 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής.

ΕΠΑΘΛΑ: Στον πρώτο νικητή όλων των κατηγοριών θα δοθεί κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα, ενώ στον 2ο και 3ο νικητή μετάλλιο και δίπλωμα.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.

Στον Δρόμο Θυσίας θα συμμετέχει και ο «Μαραθωνοδρόμος μας» Γιώργος Μακροδημήτρης.

Ώρα εκκίνησης: 10:15

ΖΥΓΟΜΑΛΕΙΟΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΝ ΒΡΑΒΕΙΟΝ

Η αγάπη και το ενδιαφέρον της Ζυγομαλά προς τα παιδιά του Αυλώνα είχε εκφραστεί ποικιλλότροπα. Η μεγαλύτερη ευεργεσία της προς αυτά είναι ότι τους κληροδότησε το Ίδρυμά της, το Μουσείο, αφήνοντάς το με την διαθήκη της στο Δημοτικό Σχολείο Αυλώνα. Μέριμνά της επίσης ήταν η μόρφωση όλων των παιδιών του Αυλώνα στα οποία έφτιαξε καινούργιο Δημοτικό Σχολείο και επιπλέον θεσμοθέτησε χρηματικά βραβεία για τους καλύτερους μαθητές κάθε τάξης. Ένα από αυτά τα χρηματικά βραβεία παρουσιάζουμε σήμερα. Αντίγραφό του μας παραχώρησε ευγενικά ο τ. Δντής του Μουσείου Ζυγομαλά κος Αναστάσιος Χριστοφόρου τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την πρωτοβουλία του. Αφορά τον πατέρα του Δημήτριο Χριστοφόρου, μαθητή της Πέμπτης τάξεως του Δημοτικού Σχολείου Αυλώνα κατά το Σχολικό Έτος 1936-1937. Το βραβείο υπογράφει ο πρώτος Δντής του Μουσείου Ζυγομαλά και Δντής του Δημοτικού Σχολείου Αυλώνα, Δημήτριος Παπακωνσταντίνου.