Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011-ΜΑΪΟΣ 2012



Η πρώτη Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου του Συλλόγου, περιόδου Οκτωβρίου 2011-Μαϊου 2012, πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου και αφορούσε το βιβλίο <ΣΥΝΔΕΔΕΜΈΝΟΙ> των συγγραφέων Nicholas A. Christakis και James H. Fowler  το οποίο διαβάστηκε από τα μέλη της Λέσχης, το καλοκαίρι. Το πολύ ενδιαφέρον θέμα του βιβλίου που αφορά τις σχέσεις και τους τρόπους επικοινωνίας των ανθρώπων της εποχής μας, μέσω της τεχνολογίας, αναπτύχθηκε από τους αναγνώστες διεξοδικά και ανταλλάχθηκαν γνώμες και ιδέες χρήσιμες γύρω από τη λειτουργία των ανθρώπινων σχέσεων όπως αυτές διαμορφώνονται στον 21ο αιώνα.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης θα πραγματοποιούνται την δεύτερη Παρασκευή κάθε μήνα 7-9 το απόγευμα και στις συναντήσεις θα γίνεται συζήτηση και ανάλυση του ή των βιβλίων που θα έχουν αναγνωσθεί από τα μέλη της Λέσχης πριν την ορισμένη συνάντηση.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 7-9 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Αυλώνα. Με την συνοδεία καφέ και γλυκισμάτων η συζήτηση θα περιλάβει και την βιβλιοπαρουσίαση των νέων εκδόσεων.

Η πρόταση για την επόμενη  συνάντηση είναι η ανάγνωση του βιβλίου του καθηγητή Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών  Β.ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗ <<Διχασμός και Εξιλέωση-Περί πολιτικής ηθικής των Ελλήνων>>.

 Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο συγγραφέας για το βιβλίο του:  Το βασικό έναυσμα ήρθε από τη διαπίστωσή μου ότι εδώ και χρόνια ενισχυόταν στη χώρα μας ένα ρεύμα παραίτησης. Όλο και περισσότεροι, και μάλιστα νέοι, ζητούσαν να αποφύγουν με κάθε τρόπο τις οποιεσδήποτε δυσκολίες. Το φαινόμενο αυτό ερχόταν σε αντίθεση με την αγωνιστική διάθεση που κυριαρχούσε παλαιότερα και επιχείρησα να ερμηνεύσω αυτή την αντίθεση. Είχα κατά νου το παρόν, θεώρησα όμως αναγκαίο να γυρίσω προς τα πίσω για να βρω τις ρίζες του προβλήματος. Δεν πρόκειται όμως για βιβλίο ιστορίας. Με ενδιέφερε περισσότερο από τα γεγονότα να παρουσιάζω σαν σε θεατρικό έργο το «δράμα» ενός λαού και της ηγεσίας του.

Καλούνται όσοι και όσες ενδιαφέρονται να προσέλθουν στην παραπάνω μέρα και ώρα, στην πολύ ενδιαφέρουσα ανάγνωση και συζήτηση που θα ακολουθήσει, των επίκαιρων θεμάτων που πραγματεύεται το ανωτέρω βιβλίο.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ