Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΙΔΡΥΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΥΛΩΝΑ



Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι ένας θεσμός ιδιαίτερα διαδεδομένος σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη και σκοπό έχει την επιμόρφωση των πολιτών. Η επιμόρφωση συντελείται μέσα από διαλέξεις-μαθήματα ειδικών επιστημόνων σε σημαντικά θέματα που αφορούν την ιστορία, τα γράμματα, την ιατρική, την παράδοση, τις φυσικές επιστήμες κ.α. Μετά την διάλεξη-παράδοση μαθήματος ακολουθεί συζήτηση μεταξύ των καθηγητών και των ατόμων που παρακολουθούν τα μαθήματα. 

Ο Σύλλογός μας και η Δημοτική Κοινότητα Αυλώνα, έχοντας την ευθύνη συλλειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αυλώνα αποφάσισαν με την υπ΄αριθμ. 9/2013 ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου και την υπ΄αριθμ. 13/2013 ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα την Ίδρυση Ανοικτού Πανεπιστημίου από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αυλώνα "Δημήτριος Λιάκουρης''.

Η έναρξη του Ανοικτού Πανεπιστημίου θα γίνει την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 και ώρες 18.00'-20.00' όπου θα τελεστεί και αγιασμός των εργασιών.


Η αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αυλώνα θα φιλοξενεί τις διαλέξεις του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Όσοι-ες επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα θα εγγράφονται δωρεάν στον κατάλογο παρακολούθησης μαθημάτων, θα λάβουν το πρόγραμμα σπουδών, θα μπορούν να κρατούν σημειώσεις κατά την διάρκεια των διαλέξεων και θα συμμετέχουν στην συζήτηση που θα ακολουθεί την κάθε διάλεξη.

Οι διαλέξεις θα ακολουθήσουν ένα κύκλο μαθημάτων διαφορετικού περιεχομένου. Στο τέλος του διδακτικού έτους θα δίνεται σε κάθε άτομο που παρακολούθησε ανελλιπώς τα μαθήματα του Ανοικτού Πανεπιστημίου, πιστοποιητικό παρακολούθησης σπουδών.


Η πρώτη διάλεξη θα δοθεί από την κα Δημηλένα Λαδογιάννη, Ιστορικό Αρχαιολόγο, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Νομισματικού Μουσείου Αθηνών, με θέμα:

"Ερρίκος Σλήμαν, η ζωή και οι ανακαλύψεις του μεγάλου αρχαιολόγου, οι σχέσεις του με τον Ερνέστο Τσίλερ και την Ελληνίδα σύζυγό του και το υπέροχο σπίτι του το Ιλίου Μέλαθρον στην οδό Πανεπιστημίου στην Αθήνα''


Προσκαλούνται οι κάτοικοι του Αυλώνα και του Δήμου Ωρωπού, να στελεχώσουν τις διαλέξεις-μαθήματα του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αυλώνα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τη κα Μαίρη Σαμπάνη, Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αυλώνα, στο τηλ. 6986381058.