Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ


Στη σύλληψη των αρχών και στελεχών των Δημοτικών Παρατάξεων του Ωρωπού προχώρησαν σήμερα 10/2/2014, τα αστυνομικά τμήματα κάθε περιοχής του Δήμου. Μεταξύ των συλληφθέντων 9 συνολικά τον αριθμό είναι ο Δήμαρχος του Ωρωπού κος Γιάννης Οικονομάκος, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κος Γιώργος Γιασημάκης, ο Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Αυλώνα και επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού Ενεργοί Πολίτες κος Νώντας Δημητρίου, οι Αντιδήμαρχοι, κος Βαγγέλης Ηλιάσκος, κος Βαγγέλης Λεμπούσης, κος Δημήτρης Σωτήρχος, κος Χρήστος Τσεκρεζής, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Θωμάς Ρούσσης, και ο Πρόεδος του Συλλόγου Ποντίων Ωρωπού κος Χρόνης Λεμονίδης. 
Οι παραπάνω όπως μας είπαν κλήθηκαν από τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους να δώσουν κατάθεση για τα επεισόδια που έγιναν στα διόδια Μαλακάσας στις 9 Φεβρουαρίου και όταν προσήλθαν για να καταθέσουν, βρέθηκαν...κατηγορούμενοι και μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Βορειανατολικής Αττικής όπου κρατήθηκαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή στα επεισόδια!!! 
Το γεγονός αναστάτωσε αμέσως όλους τους κατοίκους του Δήμου. Στον Αυλώνα οι καμπάνες χτύπησαν συναγερμό και πολλοί κάτοικοι είτε με λεωφορείο που επιστρατεύτηκε για το σκοπό αυτό είτε με τα δικά τους αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν στα Δικαστήρια της Ευελπίδων στην Αθήνα όπου όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού ενώθηκαν για να υποστηρίξουν τους συμπολίτες μας οι οποίοι δήλωσαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα αδικήματα για τα οποία τους κατηγορούν. 
Οι συμπολίτες μας δεν μεταφέρθηκαν στην Ευελπίδων προκειμένου να δικαστούν αλλά μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση (Γ.ΑΔ.Α.) όπου η κράτηση τους παρατάθηκε μέχρι τουλάχιστον αύριο το πρωί (11-2-2014) προκειμένου να συλληφθούν και κατηγορηθούν για τα επεισόδια, όπως μας είπαν τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, και άλλοι συμπολίτες μας!!! Όπως μας ενημέρωσαν οι κρατούμενοι συμπολίτες μας μέσα από το κτίριο της ΓΑΔΑ όπου τους επισκεφθήκαμε, θεωρούν ότι η δίωξή τους είναι πολιτική και ότι ο λαός του Ωρωπού καταδικάζει απερίφραστα τη μεθόδευση και τις άδικες συλλήψεις τους.
Στους συμπολίτες μας που πιθανότατα θα περάσουν στις 11 αύριο το πρωί την πύλη των Δικαστηρίων της Ευελπίδων οφείλουμε να συμπαρασταθούμε όλοι μαζί.
Αφορμή για την αναστάτωση και την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων Ωρωπού υπήρξε η εκτίναξη των τιμών των διοδίων Αφιδνών από το ποσόν των 2,10 Ευρώ στο ποσόν των 3,35 Ευρώ από την ιδιωτική εταιρεία που καρπώνεται τα έσοδα του Εθνικού Δικτύου αυτοκινητοδρόμων. 
Σύσσωμοι οι πολίτες των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Ωρωπού αντιδρούμε και στην αύξηση των διοδίων και στην αδικαιολόγητη σύλληψη των αρχών του Δήμου μας! Οι πρακτικές αυτές θυμίζουν άλλες εποχές τις οποίες ευχόμαστε να μην ξαναζήσουμε!