Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και ένα από τα σπουδαιότερα Μουσεία παγκοσμίως. Είναι το γνωστό μοναδικό νεοκλασσικό κτίριο με την ονομασία ''Ιλίου Μέλαθρον'' το οποίο έκτισε ο Ερνέστος Τσίλερ για λογαρισμό του Ερρίκου Σλήμαν τον 19ο αιώνα στην οδό Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

Το Ιλίου Μέλαθρον εκτός από κατοικία του Σλήμαν φιλοξένησε το θησαυρό της Τροίας που ανακάλυψε κατά τις ανασκαφές του ο Ερρίκος Σλήμαν το 19ο αιώνα ενώ σήμερα στεγάζει τη σπουδαιότερη διαχρονικά συλλογή Ελληνικών νομισμάτων στον κόσμο.

Εφέτος το Μουσείο διοργανώνει εκτενείς εκδηλώσεις στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Σε αυτές τις εκδηλώσεις κλήθηκε και ο Σύλλογός μας με τη Χορευτική του Ομάδα να παρουσιάσει  στις 14 Ιουνίου 2014 και ώρα 8.00 το βράδυ στον περίφημο κήπο του Μουσείου τη μουσικοχορευτική παράδοση του Αυλώνα.

Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους του Μουσείου για την πρόσκληση και με τη σειρά μας καλούμε όλους τους φίλους μας από την Αθήνα να έρθουν στις  14 Ιουνίου 2014, στο κήπο του Μουσείου, για μιά βραδιά γεμάτη Ελληνική μουσική και χορούς από τη Χορευτική Ομάδα του Συλλόγου μας.