Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

54η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΩΝ


Ο συντοπίτης μας κος Αθανάσιος Ι. Τοτόμης, τον οποίο ευχαριστούμε, μας έστειλε την παρακάτω ενημερωτική επιστολή που αφορά την 54η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα και την οποία δημοσιεύουμε. 

Στη Σάντα Μάρτα της Κολομβίας η 54η διεθνής μαθηματική ολυμπιάδα νέων

Με τη συμμετοχή της χώρας μας πραγματοποιείται στη Σάντα Μάρτα της Κολομβίας, η 54η διεθνής μαθηματική ολυμπιάδα νέων από τις 18 έως τις 28 Ιουλίου.
Η διεθνής μαθηματική ολυμπιάδα 2013 διοργανώνεται από τη διεθνή μαθηματική ένωση ΙΜΟ - International Mathematical Olympiad - και στη φετινή συνάντηση παίρνουν μέρος 103 χώρες με τις αντίστοιχες μαθηματικές ενώσεις, μεταξύ των οποίων οι Αυστρία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Κούβα, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Αγγλία, και περισσότεροι από 600 σπουδαστές από όλο τον κόσμο.
Η ομάδα της χώρας μας - που βρίσκεται στην 30η θέση της παρουσίασης - θα είναι εξαμελής και επικεφαλής της θα είναι από την πλευρά της μαθηματικής εταιρείας - ΕΜΕ, οι καθηγητές κ. Ανάργυρος Φελλούρης και κ. Ευάγγελος Ζώτος.
Σημειώνεται ότι η Σάντα Μάρτα έχει δικό της πανεπιστήμιο το Universidad del Magdalena - Santa Marta, στην περιφέρεια της Μαγκνταλένα.
Οι επόμενες διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν το 2014 στο Κέϊπ Τάουν της Ν. Αφρικής, το 2015 στην Ταϋλάνδη, το 2016 στο Χόγκ Κόγκ και το 2017 στη Βραζιλία.
Η περυσινή διοργάνωση είχε πραγματοποιηθεί στην Αργεντινή.
Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στο τηλ. 210 3616532