Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Η ΕΥΕΡΓΕΣΙΑ ΤΗΣ κας ΑΥΡΑΣ ΛΙΑΚΟΥΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ

Η σύζυγος του αείμνηστου δωρητή της ''Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αυλώνα'' Δημητρίου Λιάκουρη και μοναδική κληρονόμος του, πριν λίγες μέρες έστειλε στο Σύλλογό μας την παρακάτω επιστολή:



Στην παραπάνω επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

Όπως γνωρίζετε ο αείμνηστος σύζυγός μου Δημήτριος Λιάκουρης είχε γράψει ένα βιβλίο για τον Αυλώνα. Αρκετά από τα βιβλία αυτά δεν είχαν πουληθεί τότε και τα έχουν κάποιοι συγγενείς του. 
Πληροφορήθηκα, τώρα τελευταία, ότι προσπαθούν να πουλήσουν αυτά τα βιβλία και να στείλουν σ΄εμένα τα χρήματα που θα εισπράξουν. Για το λόγο αυτό σας κάνω γνωστό ότι δεν επιθυμώ να μου στείλουν αυτά τα χρήματα αλλά να τα δώσουν στο Σύλλογο Αυλωνιτών ''Το Σάλεσι'' για την ενίσχυση της Βιβλιοθήκης ή ό,τι άλλο νομίζετε.

Σας χαιρετώ
και σας εύχομαι κάθε επιτυχία 
στο έργο σας

Αύρα Λιάκουρη


Ο Σύλλογός μας σε έκτακτη συνδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε ομόφωνα:

1. Ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της ευεργεσίας αυτής, την ανακήρυξη της κας  Αύρας Λιάκουρη ως Επίτιμο Μέλος και Μεγάλη Ευεργέτιδα του Συλλόγου. 

2. Μετά από την άδεια της κας Αύρας Λιάκουρη, την τέλεση μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως Δημητρίου Λιάκουρη στις 9 Μαρτίου 2014 στον Ιερό Ναό  Αγίων Αντωνίου και Ανδρέου στον Αυλώνα, δεδομένου ότι η 12η Μαρτίου 2003 είναι η επέτειος θανάτου του δωρητή της Βιβλιοθήκης.

3. Την διάθεση των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου του αείμνηστου συζύγου της  για τις ανάγκες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αυλώνα.

Το βιβλίο του Δημητρίου Λιάκουρη, που αυτή τη στιγμή σύμφωνα με την κα Αύρα Λιάκουρη διατίθεται προς πώλησιν από κάποιους συγγενείς του Δωρητή της Βιβλιοθήκης, έχει τίτλο:

Αυλώνας Αττικής (Σάλεσι ή Κακοσάλεσι)
Ανατρέχοντας στις ρίζες μας


Ο Σύλλογός μας συμμορφούμενος με την εντολή της κας Αύρας Λιάκουρη θα πράξει όλα τα δέοντα προκειμένου τα έσοδα από τις μέχρι τώρα καθώς και μελλοντικές πωλήσεις του βιβλίου να διατεθούν υπέρ της ''Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αυλώνα Δημήτριος Λιάκουρης'' καθώς και σε έλεγχο των τυχόν επανεκδόσεων και σημείων διάθεσης του βιβλίου του Δημητρίου Λιάκουρη.