Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 6/8/2011


ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ του ΕΥΡΥΠΙΔΗ

Θα αναχωρήσουμε στις 16:30 κάτω από την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου με πούλμαν του κου Λέκκα.Θα γίνει ενδιάμεση στάση για καφέ στις 18:00 για μισή ώρα κοντά στην Κόρινθο.Η άφιξη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου θα γίνει στις 20:00 όπου θα παρακολουθήσουμε την παράσταση που ξεκινά στις 21:00 και τελειώνει στις 23:00.Μετά το τέλος της παράστασης θα πάμε για μία ώρα στη Νέα Επίδαυρο απ’όπου και θα αναχωρήσουμε γύρω στις 1:00 για να επιστρέψουμε στον Αυλώνα.

Ακολουθεί μία περίληψη του έργου Ηρακλής Μαινόμενος, η οποία θα αναπτυχθεί διεξοδικά από την καθηγήτρια κα Αμαλία Νάνου κατά την διάρκεια του ταξιδιού μαζί με την ιστορία του αρχαιολογικού χώρου της Επιδαύρου.

Ο Ηρακλής επιστρέφει από τον Κάτω Κόσμο όπου είχε πάει να φέρει τον Κέρβερο και ανακαλύπτει ότι η οικογένειά του έχει καταδικαστεί σε θάνατο από τον Λύκο, που βασιλεύει παράνομα στην Θήβα. Θριαμβεύει σκοτώνοντας τον Λύκο, όμως ένθεη μανία σταλμένη από την Ήρα, τον στρέφει ενάντια στην οικογένειά του. Όταν θα συνειδητοποιήσει ότι μέσα στην τρέλα του έχει σκοτώσει τη γυναίκα και τα παιδιά του, ο τραγικός ήρωας θα βυθιστεί στην απελπισία και στην απόγνωση.
Ο Ηρακλής Μαινόμενος του Ευρυπίδη είναι ένα έργο συγκλονιστικό, από τα λιγότερο παιγμένα κείμενα του Ευρυπίδη-αλλά ακριβώς γι’αυτό το λόγο και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόμενο- ενώ παρουσιάζεται για δεύτερη μόλις φορά από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους συμμετέχουν στην εκδήλωση και θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Ευχόμαστε σε όλους και σε όλες καλή διασκέδαση

Με εκτίμηση
Η Διοικούσα Επιτροπή