Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΖΥΓΟΜΑΛΑ-4/5/2012



Την Παρασκευή 4 Μαϊου 2012 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου  Αυλώνα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, έγινε ευρεία συνάντηση φορέων του Αυλώνα με θέμα την εξεύρεση λύσεων και πόρων για θέματα λειτουργικότητας του Μουσείου Ζυγομαλά. Ειδικότερα η συνάντηση αφορούσε, σωστικές επεμβάσεις στη στέγη του Μουσείου, η οποία έχει υποστεί ζημιές με αποτέλεσμα το κτίριο να αντιμετωπίζει προβλήματα στεγανότητας. Η Δντρια του Μουσείου ανέλυσε τα εν γένει προβλήματα, από τα οποία κατεπείγον κρίνεται αυτό της στεγανοποίησης και συντήρησης της στέγης του Μουσείου. Ήδη ο Σύλλογός μας έχει λάβει προσφορές από εξειδικευμένους τεχνικούς για τις οποίες οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν, αξιολογώντας τες. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι το έργο της στέγης του Μουσείου είναι άμεσης προτεραιότητας, για την οποία όμως πρέπει να ενημερωθεί, προκειμένου να συναινέσει, η εποπτεύουσα αρχή του Μουσείου δηλαδή το Υπουργείο Πολιτισμού. Αναφορικά με το θέμα της χρηματοδότησης του έργου, οι φορείς διαπίστωσαν ότι το σχετικό κονδύλιο είναι εφικτό οικονομικά και πρότειναν διάφορους τρόπους κάλυψης της δαπάνης, με πλέον επικρατέστερη την ανάληψή της από τους φορείς του Αυλώνα σε περίπτωση που δεν δύναται αυτή να καλυφθεί από το αρμόδιο Υπουργείο. Ήδη τις επόμενες μέρες η Δντρια του Μουσείου μαζί με φορείς του Αυλώνα θα επισκεφθούν το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να ευρεθεί η καταστατική λύση των λειτουργικών προβλημάτων του Μουσείου με πρωτεύον αυτό της στέγης του Ιδρύματος. Υπενθυμίζεται ότι οι παραπάνω εργασίες γίνονται μόνο το καλοκαίρι και ως εκ τούτου η πίεση χρόνου δεν αφήνει περιθώρια ατελείωτων διαβουλεύσεων.
Στην συνάντηση παρέστη όλο το Τοπικό Συμβούλιο, ο Αντιδήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αυλώνα, ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Αυλώνα, ο Σύλλογος Αποστράτων, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Αυλώνα.
Η προθυμία και αμέριστη συμπαράσταση όλων των φορέων, στο θέμα του Μουσείου Ζυγομαλά, είναι βέβαιο ότι θα έχει λαμπρά αποτελέσματα!