Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΣΚΟΠΟΙ ΙΔΡΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ "ΤΟ ΣΑΛΕΣΙ"


Σκοποί του Συλλόγου είναι:
Α. Ανάλυση, μελέτη, προώθηση και υποβολή προτάσεων προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Αρχές για επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τον Αυλώνα Αττικής.
Β. Εξωραϊσμός του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, προστασία και ανάδειξη των μνημείων της παραδοσιακής και θρησκευτικής αρχιτεκτονικής, διάδοσή τους ως προτύπων στην υπάρχουσα και μελλοντική δόμηση του χωριού, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των ορεινών όγκων του χωριού που αποτελούν την φυσική συνέχεια της Πάρνηθας καθώς και του Ασωπού ποταμού.
Γ. Προβολή, ανάδειξη του Μουσείου Ζυγομαλά και αρωγή στην εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου.
Δ. Ίδρυση γραφείων-εντευκτηρίων, μουσειακoύ χώρου, συλλογή ιστορικού-λαογραφικού υλικού, οργάνωση εκδηλώσεων εκπαιδευτικού, επιμορφωτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, πρόσκληση θεατρικών συγκροτημάτων, ομίλων δημοτικών χορών, προβολή κινηματογραφικών ταινιών, οργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων σε θέματα επιμόρφωσης και πολιτισμού, διάσωση και διάδοση της λαογραφίας  και λαϊκής τέχνης του χωριού μας.
Ε. Δημιουργία και συντήρηση χορευτικών και μουσικών τμημάτων τα οποία θα πλαισιώνουν και τις ανάλογες μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις που αφορούν κυρίως την ανάδειξη των εθίμων του χωριού και στα οποία θα διδάσκεται χορός, τραγούδι και μουσική από ειδικούς διδασκάλους προς τους κατοίκους του χωριού.
ΣΤ. Οργάνωση εκδρομών για την σύσφιξη των σχέσεων των μελών του Συλλόγου σε προορισμούς με επιμορφωτικό χαρακτήρα
Z.Aνταλλαγή απόψεων με δημόσιες συζητήσεις και άλλες μορφές για την στήριξη του Αυλώνα και την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων που διαθέτει το χωριό και η ευρύτερη περιοχή.
Η. Έκδοση εντύπων (εφημερίδας, δελτίων, ημερολογίων, βιβλίων κα.) ενημερωτικού περιεχομένου και προβολής του χωριού μας.
Θ. Ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του Αυλώνα και της ευρύτερης περιοχής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και προβολή των αντίστοιχων ιστορικών και πολιτιστικών προσωπικοτήτων που συνδέονται με την περιοχή του Αυλώνα.

τηλέφωνα επικοινωνίας
πληροφοριών και εγγραφής μελών
Μαίρη Σαμπάνη
6986381058
Γιούλη Νταβαρία
6980050204
ηλεκτρονική επικοινωνία



Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΙΔΡΥΘΗΚΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ
«ΤΟ ΣΑΛΕΣΙ»

Μετά από ώριμη σκέψη και πέρα από πολιτικές τοποθετήσεις και προσωπικές φιλοδοξίες, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Αυλώνα, αποφασίσαμε και ιδρύσαμε τον Σύλλογο Αυλωνιτών «ΤΟ ΣΑΛΕΣΙ» για να προωθήσουμε τα πολιτιστικά, ιστορικά, κοινωνικά
και περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν την ιδιαίτερη πατρίδα μας.
Η κρίση πολιτισμού και αξιών που στιγματίζει την εποχή μας, επιβάλλουν την συσπείρωση των μελών και της τοπικής μας κοινωνίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα που απαξιώνουν τον τόπο μας.

Καλούμε όλους τους Αυλωνίτες και όλες τις Αυλωνίτισσες να συμμετέχουν και να πλαισιώσουν το νέο Σύλλογο που ιδρύθηκε, ώστε μέσα από αυτόν να ξαναγίνει ο Αυλώνας μας, το καμάρι της Βόρειας Αττικής.

Αυλώνας 26 Μαρτίου 2011
Η Διοικούσα Επιτροπή