Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011


Η κα Αμαλία Νάνου, υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου, μας απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο προτείνει, για την επόμενη Λέσχη Ανάγνωσης που θα γίνει το Σεπτέμβριο 2011,  το πολύ σημαντικό βιβλίο ''ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ'' των Ν.Χριστάκη, καθηγητή Ιατρικής Κοινωνιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και James H. Fowler, καθηγητή του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΤΟΠΤΡΟ.

Η κεντρική ιδέα του βιβλίου είναι η δικτύωση που αναπτύσσεται καθώς οι άνθρωποι αναζητούν φίλους και συντρόφους, στους οποίους επιθυμούν να αφιερώσουν μέρος από το χρόνο και την τρυφερότητά τους, αναπτύσσοντας δεσμούς, που εκτείνονται συνεχώς και ξεπερνούν τον περιορισμένο κύκλο ενός μεμονωμένου ατόμου. Οι δεσμοί αυτοί αποτελούν τις συνδέσεις ενός τεράστιου δικτύου, που ενώνουν όλους τους ανθρώπους και επιτρέπουν τη συνεχή ροή ιδεών, σκέψεων, προτιμήσεων, πεποιθήσεων, αλλά και μικροβίων, ιών και ασθενειών μεταξύ τους.

Εξυπακούεται ότι όσοι-ες επιλέξουν κάποιο άλλο βιβλίο είναι ευπρόσδεκτοι να το παρουσιάσουν στην συνάντηση της Λέσχης το Σεπτέμβρη.