Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ-ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Στο φιλόξενο χώρο του ιστορικού και παγκόσμια αναγνωρισμένου Χοροθεάτρου Δόρα Στράτου στην Αθήνα, στο λόφο Φιλοπάππου, βρέθηκε για μιά ακόμη φορά ο Σύλλογός μας την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015,  αυτή τη φορά και σαν διοργανωτής συνάντησης χορευτικών ομάδων 8 Συλλόγων στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δόρα Στράτου, μετά από συνεννόηση με το Θέατρο και τους αντίστοιχους συλλόγους.
Η εκδήλωση άρχισε στις 8 το βράδυ με την προσφώνηση και υποδοχή των τμημάτων από τον Πρόεδρο του Θεάτρου και Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Χορού Δρ Άλκη Ράφτη. Αφού ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα σύμφωνα με το εθιμοτυπικό, ακολούθησαν τα χορευτικά τμήματα κάθε Συλλόγου. Η σκηνή του Θεάτρου πλημμύρισε από χρώματα, μουσικές, χορούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τη Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου. 
Ανάμεσα σε αυτά παρουσιάστηκαν και 2 δρώμενα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής Αττικής "¨Κορύβαντες" παρουσίασε το έθιμο της Ρουμπάνας από τη Βόρεια Θράκη και ο Σύλλογος Απανταχού Πετριλιωτών Σχηματαρίου Βοιωτίας "Το Πετρίλο" παρουσίασε την αναπαράσταση Θεσσαλικού Γάμου.
Το Σύλλογό μας πριν την παρουσίαση των τοπικών χορών του Αυλώνα, προσφώνησε η Πρόεδρος του Τμήματος Αθηνών του Παγκοσμίου Συμβουλίου Χορού κα Μαριγούλα Κρητσιώτη.

Συμμετείχαν πάνω από 200 χορευτές από τα παρακάτω Χορευτικά με τη σειρά που εμφανίστηκαν :

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίου Θωμά Βοιωτίας Χοροδιδάσκαλος Χριστίνα Στέρπη
Εκπολιστικός και Χορευτικός Σύλλογος Ψαχνών Ευβοίας "Οι Ρίζες", Χοροδιδάσκαλος Κώστας Καννέλλος
Εκπολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος Κύμης Ευβοίας "Αξάναινες", Χοροδιδάσκαλος Κώστας Κανέλλος
Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λουκισίων Χαλκίδας '' Η Ανθηδών'', Χοροδιδάσκαλος Αποστόλης-Κων/νος Τάκης
Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων Βοιωτίας, Χοροδιδάσκαλος Χριστίνα Στέρπη
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής Αττικής "¨Κορύβαντες", Χοροδιδάσκαλος Ιάκωβος Πελέκης
Σύλλογος Αυλωνιτών "Το Σάλεσι" Αυλώνα Αττικής, Χοροδιδάσκαλος Παναγιώτα Νταβαρία
Σύλλογος Απανταχού Πετριλιωτών Σχηματαρίου Βοιωτίας "Το Πετρίλο", Χοροδιδάσκαλος Παναγιώτης Κόρδης

Στο τέλος της παράστασης όλοι οι χορευτές από τους συλλόγους που συμμετείχαν, γέμισαν τη σκηνή του Θεάτρου και χόρεψαν αντάμα προσκαλώντας το πλήθος των θεατών που είχε κατακλύσει τις κερκίδες του Θεάτρου να χορέψει μαζί τους στο κλείσιμο της συνάντησης που εξελίχθηκε σε γιορτή. Ανάμεσα στους θεατές βρίσκονταν και πολλοί ξένοι τουρίστες όπως συμβαίνει συνήθως με τους θεατές του θεάτρου Δόρα Στράτου οι οποίοι παρακολουθούσαν εντυπωσιασμένοι την παρουσίαση των Ελληνικών χορών και εθίμων. Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν προσέφεραν σε όλους τους θεατές της βραδιάς, τοπικά γλυκά που είχαν ετοιμάσει για το σκοπό αυτό.

Ευχαριστούμε θερμά το Σωματείο Δόρα Στράτου, τους συντελεστές και το Διοικητικό Συμβούλιο του Θεάτρου για τη φιλοξενία, άψογη οργάνωση και συνεργασία καθώς και τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων που συμμετείχαν με τις προσεγμένες και άψογες εμφανίσεις τους.



Ο Σάκης Καραθανάσης με το νταούλι του 
οδηγεί την Χορευτική Ομάδα του Συλλόγου μας στο Θέατρο Δόρα Στράτου




Ο Πρόεδρος του Σωματείου Δόρα Στράτου 
και Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Χορού Δρ Άλκης Ράφτης
















Η Πρόεδρος του Τμήματος Αθηνών 
του Παγκοσμίου Συμβουλίου Χορού Μαριγούλα Κρητσιώτη