Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΟΣ-Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι του Γιώργου Κόρου τον αποχαιρέτησαν στο Νεκροταφείο Κηφισσιάς όπου πλέον βρίσκεται η τελευταία του κατοικία. Όλες οι προσωπικότητες του Ελληνικού Τραγουδιού ήσαν εκεί μαζί με πλήθος κόσμου. Είναι αδύνατον να απαριθμηθούν ή να φωτογραφηθούν όλα αυτά τα τεράστια ονόματα των μεγάλων καλλιτεχνών που τίμησαν τον μεγάλο βιολιστή. Η οικογένειά του με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρέτησε τον σύζυγο, τον πατέρα και τον παππού και δέχθηκε τα συλλυπητήρια των συγγενών και των φίλων. Η σύζυγός του Ασημίνα, η Ασήμω όπως συνήθιζε ο Κόρος να την αποκαλεί (το ανέφερε φίλος του στον επικήδειο που εκφώνησε) δέχθηκε τα συλληπητήρια δεκάδων συντοπιτών της Αυλωνιτών που παραστάθηκαν στο τελευταίο αντίο για το σύζυγό της που διασκέδασε με το μαγικό του δοξάρι γενιές Αυλωνιτών στις χαρές και στα γλέντια μας. Ο Λευτέρης Ζέρβας με πλήθος βιολιστών συνόδευσαν με τα βιολιά τους ''το Δάσκαλό τους'' όπως τον αποκαλούν στην τελευταία του κατοικία και η Βάσω Χατζή του τραγούδησε για τελευταία φορά ένα από τα αγαπημένα του τραγούδια. 
Όπως ανέφερε φίλος του στον επικήδειο που εκφώνησε, ο Γιώργος Κόρος εκπροσώπησε πανάξια την Ελληνική παραδοσιακή μουσική και μαζί του κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο το οποίο είναι πιθανόν να αντικατασταθεί από τη ξενομανία που κυριαρχεί στα σημερινά μουσικά πράγματα.
Στην τελετή χοροστάτησαν ο Αρχιεπίσκοπος κ Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού κος Κύριλλος ενώ την Ελληνική Πολιτεία εκπροσώπησε ο Υπουργός Πολιτισμού κος Πάνος Παναγιωτόπουλος.