Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΗΡΩΔΕΙΟ-16/9/2011-ΕΙΡΗΝΗ του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ


Η κωμωδία Ειρήνη του Αριστοφάνη, ανεβαίνει στο Ηρώδειο στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου 2011, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2011.

Την παράσταση της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 9.00 το βράδυ θα παρακολουθήσει ο Σύλλογός μας, κλείνοντας το φετινό καλοκαίρι, με ένα πλούσιο θεατρικά παρόν σε 3 σημαντικές θεατρικές παραστάσεις σε  Ηρώδειο και Επίδαυρο.

Η τιμή εισιτηρίου στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής με λεωφορείο, είναι 25 Ευρώ για το άνω διάζωμα και 40 Ευρώ για το κάτω διάζωμα, ανά άτομο.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι αυτό και όσοι-ες επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα. Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στην Ταμία του Συλλόγου κα Αρχοντία Τατίδου στο κινητό τηλέφωνο 6945912427.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος μαίνεται ήδη μια δεκαετία και η απελπισία έχει κυριεύσει τον κόσμο. Ο δαιμόνιος Τρυγαίος από την Αθήνα αποφασίζει να ξεκαθαρίσει το θέμα: καβαλά ένα τεράστιο σκαθάρι και ανεβαίνει στον ουρανό για να συναντήσει τον Δία.

Στην πάντα επίκαιρη Ειρήνη (421 π.Χ.), έναν ύμνο στην αγροτική ζωή, ο Αριστοφάνης καταγγέλλει τον πόλεμο και ταυτόχρονα παρωδεί το θέατρο της εποχής του.

Συντελεστές:Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης (Κώστας Γεωργουσόπουλος)
Δραματουργική επεξεργασία: Π. Φιλιππίδης-Γ. Γαλίτης-Γ. Λέφας
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης 

Σκηνικά: Γιάννης Κόττης
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ 

Μουσική: Μίνως Μάτσας 
Χορογραφία: Ελπίδα Νίνου
Φωτισμόι: Ελευθερία Ντεκώ
Β. Χορογράφου: Θανάσης Γιαννακόπουλος
Β. Σκηνοθέτη: Άγγελος Μπούρας
Β. Σακηνογράφου: Πένυ Μπαλή
Καλλιτεχνική διέυθυνση: Κώστας Μπάλλας

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Γαλίτης, Γιάννης Δεγαΐτης, Κων/νος Γιαννακόπουλος, Πάνος Σταθακόπουλος, Χρήστος Σιμαρδάνης, Χάρης Μαυρουδής, Άγγελος Μπούρας, Δημήτρης Δεγαΐτης, Τάσος Ιορδανίδης, Σπύρος Παππάς, Χρήστος Συριώτης, Ελευθέριος Ελευθερίου, Ηλίας Γιαννάκης, Δημήτρης Βογιατζής, Θοδωρής Μπουζικάκος, Αντώνης Αντωνάκος, Δημήτρης Σαμόλης, Πέτρος Γεωργοπάλης, Σταύρος Σβίγγας, Μανώλης Χουρδάκης, Ορέστης Τζιόβας και 2 παιδιά.