Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αυλώνα "ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΙΑΚΟΥΡΗΣ'' ανακοινώνει τις νέες της δράσεις και προσκαλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους της να συμμετέχουν σε αυτές.



1. Κάθε Δευτέρα 16:00-17:00 μ.μ., διαβάζουμε στη «Σχολή Παραμυθιού», όπως την ονόμασαν οι ίδιοι οι μικροί μαθητές της, μία ιστορία και μπαίνουμε στο χώρο της φαντασίας, ενεργητικά και βιωματικά με τη βοήθεια θεατρικών τεχνικών.


2. Κάθε Τετάρτη 17:00-18:00 μ.μ., μαθαίνουμε σκάκι!!!! Ο κος Ανδρέας Τσουβαλάς θα μας μάθει τα μυστικά αυτού του υπέροχου παιχνιδιού και θα συμμετέχουμε στους επόμενους σχολικούς αγώνες!


3. Ένας διαγωνισμός ξεκινά! Ξύστε τα μολύβια σας, τα χρώματά σας, και ζωγραφίστε ελεύθερα έχοντας στο μυαλό σας την τοπική παραδοσιακή φορεσιά! Καταπλήξτε μας με τις δημιουργίες σας και όλοι θα θαυμάσουν τα έργα σας στην έκθεση, που θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι. Οι νικητές θα βραβευθούν και θα κερδίσουν δώρα. Οι μικροί και μεγάλοι ζωγράφοι μπορούν να επισκέπτονται τη Δημοτική Βιβλιοθήκη κάθε Δευτέρα 5-7 το απόγευμα για να μελετούν φωτογραφίες των παραδοσιακών μας φορεσιών που θα αποτελέσουν την πηγή της έμπευσής τους. Ο διαγωνισμός αρχίζει τη Δευτέρα 22 Απριλίου και τελειώνει στις 31 Μαϊου 2013.


4. Έχουμε βάλει στη Βιβλιοθήκη δύο καλάθια, ένα για παιχνίδια που δεν παίζουμε πια, αλλά είναι σε καλή κατάσταση και ένα ακόμα για ρούχα που δε μας κάνουν γιατί μεγαλώσαμε. Ας προσπαθήσαμε να τα γεμίσουμε και να τα προσφέρουμε σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη.


5. Φυσικά, μην ξεχνάτε το ραντεβού μας για το Σάββατο 20/04/2013,  ώρα 10:00 π.μ., για να ποτίσουμε τα φυτά που φύτεψαν τα παιδιά του Αυλώνα, να μάθουμε γι αυτά και να παίξουμε το παιχνίδι με τις κάρτες μας.