Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΜΟΥΣΕΙΟ ΖΥΓΟΜΑΛΑ 25 Μαϊου 2012-Εορτασμός παγκόσμιας ημέρας Μουσείων


Την Παρασκευή 25 Μαϊου 2012 και ώρα 7 το απόγευμα, ο Σύλλογός μας σε συνδιοργάνωση με την Δημοτική Κοινότητα Αυλώνα, γιορτάζουμε στο Μουσείο Ζυγομαλά, την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ποικίλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, με αναφορά στην διττή σημειολογία του Μουσείου Ζυγομαλά ως Μουσείου εθνογραφικής και εθνικής μνήμης. Την εκδήλωση διευθύνουν καλλιτεχνικά ο Τοπικός Σύμβουλος Αυλώνα κος Δημήτριος Γιασσιράνης και ο μουσουργός και θεατρικός συγγραφέας κος Κώστας Λιάκουρης, καλλιτεχνικός Διευθυντής του Συλλόγου μας.
Πριν το τέλος της εκδήλωσης θα προβληθεί μοναδικό βίντεο εποχής-ντοκουμέντο με τους Ανδρέα και Λουκία Ζυγομαλά το οποίο έχει δωρηθεί στον Σύλλογό μας από πολιτιστικό Ίδρυμα της Αθήνας.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκτός των φορέων και Συλλόγων της περιοχής και Σωματεία και Σύλλογοι Ηπειρωτών τους οποίους αφορούν άμεσα οι εθνικές μνήμες της Ηπείρου όπως αυτές περικλείονται στο Μουσείο μας.

Προσκαλούνται όλοι οι αναγνώστες της ανακοίνωσης καθώς και οι κάτοικοι του Αυλώνα να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης που αφορούν ένα λαμπρό στολίδι της πατρίδας μας, το Μουσείο Ζυγομαλά.

Θερμές ευχαριστίες στον χορηγό της εκδήλωσης, Δήμο Ωρωπίων.