Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ



Τα γεύματα αγάπης στον Αυλώνα συνεχίζονται με φαγητό που προέρχεται από το Στρατόπεδο Αυλώνα και μοιράζει η Κ.Ε.Δ.Ωρωπού στις κοινότητες του Δήμου όπου υπάρχει ανάγκη. Οι αυξημένες ωστόσο ανάγκες σίτισης εμποδίζουν την καθημερινή τροφοδοσία των αναγκών  του Αυλώνα, ανατρέποντας το αρχικό πλάνο που πρόβλεπε έλλειψη φαγητού σε αραιά διαστήματα κατά ποσοστό 10%. Την έλλειψη αυτή είχαν αναλάβει να καλύψουν μέλη εθελοντικής ομάδας του Συλλόγου μας. Τα διαστήματα όμως στα οποία δεν υπάρχει φαγητό αρκετό για όλους, γίνονται όλο και μεγαλύτερα, αφού όπως φαίνεται αυξάνονται οι ανάγκες σίτισης περισσότερων ατόμων, με αποτέλεσμα σε όλο το διάστημα που λειτουργούν τα γεύματα αγάπης η  συχνότητα τροφοδοσίας του Αυλώνα με φαγητά που προέρχονται από το Στρατόπεδο να καλύπτεται σε ποσοστό περίπου  65%. Το υπόλοιπο 35% καλύπτουν εθελοντικά τα μέλη του Συλλόγου μας που έχουν ενταχθεί στην ομάδα γευμάτων αγάπης. Οι δαπάνες για την αγορά τροφίμων και την παρασκευή των γευμάτων που δεν είναι καθόλου μικρές, καλύπτονται από τα μέλη της ομάδας με έξοδά της καθώς και με δωρεές τροφίμων από κατοίκους και καταστήματα του Αυλώνα. Επίσης τα γεύματα που ετοιμάζει η ομάδα παρασκευάζονται στα σπίτια των μελών της ομάδας αφού στο ισόγειο του κοινοτικού καταστήματος που διανέμονται τα γεύματα, ο μικρός χώρος που έχει διαμορφωθεί δεν διαθέτει ακόμη κουζίνα παρασκευής φαγητού ούτε σκεύη μαγειρικής τα οποία φέρνουν τα μέλη της ομάδας από τα σπίτια τους.





Επειδή οι ανάγκες ολοένα και αυξάνονται παρακαλούνται θερμά όσοι συμπολίτες μας το επιθυμούν, να βοηθήσουν με κάθε τρόπο την εθελοντική ομάδα των γευμάτων αγάπης είτε συμμετέχοντας σε αυτήν, είτε προσφέροντας τρόφιμα αναγκαία για την παρασκευή φαγητού. Οι συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη της ομάδας Ιωάννα Λέκκα στο τηλ. 22950-41550 είτε με οποιοδήποτε άλλο μέλος της εθελοντικής ομάδας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης.

Θερμές ευχαριστίες στα κρεοπωλεία Τάσου Χριστοφόρου, Σταύρου Ίσσαρη και Βασίλη Σύρμα για τη δωρεά κρεατικών καθώς και στους φούρνους  Λεωνίδα Σαμπάνη και  Κατερίνας Λέκκα για την χορηγία ψωμιού καθώς και σε όσους συμπολίτες μας έχουν προσφέρει τρόφιμα χρήματα κλπ για την αντιμετώπιση των αναγκών σίτισης.

Θερμές ευχαριστίες επίσης στον Σύλλογο Αποστράτων Αυλώνα για την εθελοντική συμμετοχή και προσφορά του στα γεύματα αγάπης.