Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON-3/3/2012


Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 ο Σύλλογός μας θα παρακολουθήσει στο θέατρο Badminton  στην Αθήνα, την μουσική παράσταση με τίτλο «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΤΤΙΚ».  Το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα από τον χώρο κάτω από την Εκκλησία του Αγίου Αντωνίου όπου θα είναι σταθμευμένο. Η τιμή του εισιτηρίου στην οποία περιλαμβάνονται και τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής είναι 20 Ευρώ. Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να απευθύνονται στην κα Αρχοντία Τατίδου εγκαίρως, λόγω του περιορισμένου των θέσεων, στο κιν.τηλ. 6945912427.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Στη σκηνή του Θεάτρου Badminton ένας 26µελής θίασος από εκλεκτούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, µουσικούς και χορευτές αναπλάθει το ύφος και το ήθος µιας ολόκληρης εποχής, µέσα από µνήµες και αισθήσεις, κείµενα και τραγούδια που σφράγισαν την ευαισθησία µας. Μια αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση. Στο επίκεντρο μια χορταστική επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Αττίκ και άλλων κορυφαίων συνθετών της εποχής. Μελωδίες και στίχοι που συντρόφεψαν γενιές ολόκληρες στους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες τους, ενώ επηρέασαν όλους τους κατοπινούς δημιουργούς (Ζητάτε να σας πω, Παπαρούνα, Τα νιάτα, Το οργανάκι, Είδα μάτια, Τα τελευταία γιασεμιά κ.ά.) Η παράσταση προσκαλεί το σηµερινό κοινό να αναβαπτιστεί στην οµορφιά των τραγουδιών που σηµάδεψαν τη ζωή εκατοµµυρίων Ελλήνων και να ανακαλύψει τις αξίες ζωής και την καλλιτεχνική τόλµη µιας εποχής εξίσου δύσκολης και µεταβατικής, όσο και η σηµερινή. Ο Λάμπρος Λιάβας που έχει αναλάβει τα κείμενα και την μουσική έρευνα, μίλησε για τη ζωή του Κλέωνα Τριανταφύλλου (Αττίκ) και ανέφερε:
«..Είναι μια θρυλική μορφή και εκφράζει έναν ερωτισμό και συναίσθημα που είναι αιώνιο... Γίνεται παράλληλα με την παράσταση και μια εξιστόριση των γεγονότων εκείνης της περιόδου και μάλιστα παρατηρούνται πολλές ομοιότητες με την σημερινή εποχή, καθώς και τότε υπήρχε οικονομική κρίση…Ήταν πρωτοπόρος για την εποχή του, με τον υπέροχο τρόπο που είχε δημιουργήσει την μάντρα του, με τους διαγωνισμούς του και φυσικά με την παρουσία του στο ελληνικό τραγούδι της εποχής. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Αττίκ υποστήριξε το έργο του με την ίδια του τη ζωή και απόδειξη ήταν η αυτοκτονία του πριν την απελευθέρωση, το 1944. Είχε αφήσει χειρόγραφο σημείωμα που ήθελε να μπει στον τάφο του, όπως και έγινε. Έγραφε: Έκλαψα για να γράψω, έγραψα για να τραγουδήσω και τραγούδησα για να ζήσω...”…»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Mουσική έρευνα – κείµενα:  Λάµπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία – χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Στιχουργικά ιντερµέδια: Γιάννης Ξανθούλης
Πρωταγωνιστούν (µε αλφαβητική σειρά):
Σία Κοσκινά,
Νίνα Λοτσάρη,
Ευαγγελία Μουµούρη,
Αλέξανδρος Μπουρδούµης
Άγγελος Παπαδηµητρίου,
Άκης Σακελλαρίου
Ζωζώ Σαπουντζάκη
Μαζί τους οι Ζαφείρης Κουτελιέρης, Νικορέστης Χανιωτάκης, δεκαμελές µπαλέτο και 7µελής ορχήστρα.
Ενορχήστρωση – µουσική διεύθυνση: Θόδωρος Κοτεπάνος
Σκηνικά – κοστούµια: Λίλη Πεζανού
Φωτισµοί: Γιώργος Τέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου