Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΥΛΩΝΑ-27/7/2011-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Στις 27 Ιουλίου 2011 το απόγευμα,ο Σύλλογός μας οργάνωσε ανοιχτή συγκέντρωση στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αυλώνα. Οι κάτοικοι που ήρθαν είδαν την πρόοδο εργασιών που έχει γίνει με την επιστασία του Συλλόγου και διαπίστωσαν την προοπτική του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου για ποικίλλες πολιτιστικές δραστηριότητες πνευματικού χαρακτήρα. Ήδη συστήθηκε εθελοντική ομάδα από μέλη του Συλλόγου, η οποία ανέλαβε την λεπτομερή καταγραφή τών μέχρι τώρα βιβλίων που αγγίζουν ήδη τους 1.000 τόμους και την προοπτική της εύρυθμης λειτουργίας του κληροδοτήματος. Πολλά από τα άτομα που ήρθαν, κρατούσαν βιβλία τα οποία δώρισαν στη Βιβλιοθήκη με πρόσωπα ήσαν γεμάτα χαμόγελο και ελπίδα για το μοναδικό έργο που πραγματοποείται στον Αυλώνα. Πρέπει να σημειωθεί ότι πλέον υπάρχουν δύο σπουδαία πνευματικά κληροδοτήματα, το Μουσείο Ζυγομαλά και η Δημοτική Βιβλιοθήκη, κληροδότημα Δημητρίου Λιάκουρη, πνευματικοί οργανισμοί οι οποίοι με την κατάλληλη λειτουργία, μπορούν να ωφελήσουν πολλαπλώς τον τόπο μας. Ο αύλειος χώρος του κτιρίου προσφέρεται για ποικίλλες εκδηλώσεις και η ιδέα της κας Αμαλίας Νάνου, μέλους του Συλλόγου, για προβολή κινηματογραφικών ταινιών πολιτιστικού χαρακτήρα τα θερινά βράδυα, έγινε θερμά δεκτή και δρομολογήθηκε η υλοποίησή της. Όλοι συμφώνησαν με την εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου να οργανωθούν εκδηλώσεις στο άμεσο μέλλον των οποίων τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά μηχανημάτων και περαιτέρω εξοπλισμού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ενώ έγινε και απολογισμός των μέχρι τώρα δαπανών του Συλλόγου που αφορούν τον εξοπλισμό που έχε αποκτηθεί. Η συγκέντρωση έκλεισε με την ευχή όλων, να γίνουν σύντομα τα εγκαίνια του κληροδοτήματος!

4 σχόλια:

 1. O APODHMOS

  Συγχαρητήρια προς τον Σύλλογο και γενικά προς τα μέλη. Μπράβο σας γιατί έχετε επιτέλεση σοβαρό έργο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.
  Αυτό δείχνει ότι ο Αυλώνας έχει ακόμα ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ που ενδιαφέρονται για το καλό και την ανάδειξη του τόπου μας.
  Δείχνει ότι ο τόπος μας σας στερήθηκε για πολλά χρόνια. Σας ΠΡΟΤΡΕΠΩ να συνεχίσετε έτσι και με μεγαλύτερο ζήλο ακόμα.
  Σας ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ όμως ότι θα υπάρξουν Δημότες που θα προσπαθήσουν να σας σταματήσουν για αυτά τα υπέροχα που προσφέρεται στον ΑΥΛΩΝΑ. Μην ΥΠΟΚΥΨΕΤΕ σε ΚΑΝΕΝΑΝ.
  Θα προσπαθήσουν να σας ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ γιατί με τις ενέργειες τις οποίες κάνετε σε μας τους ΔΗΜΟΤΕΣ του ΑΥΛΩΝΑ μας δείχνεται ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια ο ΑΥΛΩΝΑΣ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σας ευχαριστούμε. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους Αυλωνίτες που κινητοποιήθηκαν και συμμετέχουν στον Σύλλογο, υλικά και ηθικά, βοηθώντας την δημιουργία έργων ανταποδοτικών για τον τόπο μας. Επίσης θερμά συγχαρητήρια ανήκουν σε ολόκληρο το Τοπικό Συμβούλιο, το οποίο με ομόφωνη απόφασή του επέτρεψε στο Σύλλογό μας να υλοποιήσει το έργο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Αν παρουσιαστούν...εμπόδια, οι πλέον κατάλληλοι να τα ξεπεράσουν είναι οι ίδιοι οι Αυλωνίτες που θέλουν να δουν τον τόπο τους να προοδεύει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΜΟΣΙΕΥΣΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλό σας μήνα. Θα πρέπει να εγκριθεί από το αρμόδιο Πρωτοδικείο,σε λίγους μήνες, και μετά επιτρέπεται η ανάρτησή του στο Διαδίκτυο. Προς το παρόν τα μέλη που εγγράφονται λαμβάνουν γνώση του καταστατικού και των σκοπών του Συλλόγου

  ΑπάντησηΔιαγραφή