Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ




  Την Κυριακή 8 Μαΐου 2011, ο Σύλλογός μας διοργανώνει ορειβατικό περίπατο προς το πολύ παλιό εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, το οποίο βρίσκεται πίσω από το βουνό της Αρμενιάς και ανάμεσα στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας.
   Οι περίπατοι αυτοί και οι διαδρομές έχουν ως σκοπό, να φέρουν κοντά στην ανέγγιχτη φύση όσους το επιθυμούν, αλλά και να κάνουν γνωστά τα προτερήματα της ορεινής ποικιλλότητας του Αυλώνα τόσο σε όσους από τους κατοίκους δεν τα έχουν ακόμη γνωρίσει, όσο και στο ευρύτερο κοινό, ώστε ο Αυλώνας να αποτελέσει ορμητήριο και τουριστικό αξιοθέατο για περιβαλλοντικές δράσεις ορεινού τουρισμού.
   Ως σημείο εκκίνησης έχει οριστεί το ποιμνιοστάσιο του Βασίλη Σύρμα (απέχει 800μ περίπου μετά τη διασταύρωση για το Μοναστήρι, και είναι στην δεξιά πλευρά του δρόμου προς Βούντημα).
   Ώρα συνάντησης  8.30 π.μ.
   Η διαδρομή έχει μήκος περίπου 1,5 χιλιόμετρο, και είναι μέτριας δυσκολίας.
   Ο περίπατος θα διαρκέσει μιάμιση περίπου ώρα συνολικά (30 λ. μετάβαση, 30 λ. στάση, 30 λ. επιστροφή).
  Η φύση στην περιοχή είναι πολύ όμορφη και ανέγγιχτη από ανθρώπινες παρεμβάσεις όπως διαπιστώσαμε και από την αναγνωριστική συγκεκριμένη διαδρομή που πραγματοποιήσαμε πριν από λίγες μέρες. 

Σε όσους συμμετέχουν, συνιστάται να εφοδιαστούν με:

·        κλειστά σταθερά παπούτσια (τύπου μποτάκια)
·        καπέλο
·        νερό
·        ράβδο ορειβασίας ή απλό ραβδί (προαιρετικά)


Καλή μας βόλτα!!! J

Υ.Γ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το μέλος μας, υπεύθυνη συντονισμού τμήματος ορειβατικών διαδρομών του Συλλόγου,  Έλενα Νάνου στο τηλέφωνο 6974890019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου