Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ-OMOΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΙΩΝ 17/5/2011



Τα παρακάτω Δημοτικά Διαμερίσματα και Δημοτικές Κοινότητες: 
1. Ωρωπός
2. Σκάλα Ωρωπού
3. Νέα Παλάτια Ωρωπού
4. Συκάμινο
5. Χαλκούτσι
6. Καπανδρίτι
7. Πολυδένδρι
8. Κάλαμος
9.΄Αγιοι Απόστολοι
10. Μαρκόπουλο Ωρωπού
11. Αφίδνες
12. Μαλακάσα
13. Μήλεσι
14. Αυλώνας
oι οποίες αποτελούν τον ενιαίο Δήμο Ωρωπίων, εκπροσωπούμενες αρμοδίως στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, την 17-5-2011, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου Νεομάρτυρος εξ Ιωαννίνων, και αφού έλαβαν υπόψιν τα προσκομιζόμενα αποδεικτικά στοιχεία, κατόπιν υπομνήματος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Αυλώνα και Συλλόγου Αυλωνιτών «το Σάλεσι», εξέδωσαν ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ υπέρ της διατήρησης της εικόνας του Αγίου Νικολάου Νεομάρτυρα εξ Ιωαννίνων, σε προσκύνημα και ευλογία, στον Μητροπολιτικό περικαλλή ναό των Αγίου Αντωνίου και Ανδρέου (έργο της Λουκίας Ζυγομαλά), της Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα Αττικής, στην οποία ανήκει ο ναός του Αγίου.
(Εικόνα μοναδικής αξίας, του προς τιμήν αναφερομένου Αγίου, στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου Νεομάρτυρα εξ Ιωαννίνων, που είναι δωρεά (αφιέρωση) και διεκδικείται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία δήμου Αχαρνών, ήρθε σαν έκτακτο θέμα από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αυλώνα κ. Πάντο και ζητήθηκε ψήφισμα με το οποίο να δηλώνεται ομόφωνα η κυριότητα και η παραμονή της εικόνας, στη δημοτική κοινότητα Αυλώνα. Διαβάστηκε μάλιστα και το συγκεκριμένο αίτημα, με επιστολή των συλλόγων «Σαρακατσαναίων Αυλώνα» και «Αυλωνιτών το Σάλεσι». Το εκκλησάκι αυτό πάνω στην Πάρνηθα, ήταν χτισμένο από Αυλωνίτες, οι οποίοι και το λειτουργούσαν και από τότε μέχρι σήμερα το διατηρούν. Υπήρξε ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ)

(Με το ψήφισμα που εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Αυλώνα κ. Παπαγιάννης και αφορά στην βούληση του Δήμου να διατηρηθεί η ιερή εικόνα του Αγίου Νικολάου εξ Ιωαννίνων στον Αυλώνα, δόθηκε μια ισχυρή απάντηση στους ANYΠΟΣΤΑΤΟΥΣ ισχυρισμούς του Δήμου Αχαρνών, όπως τέθηκε στο οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι η κυριότητα της εικόνας ανήκει στο Μενίδι)

Οι εκπρόσωποι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπίων, της 17/5/2011 που εξέδωσαν την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση είναι οι εξής:
              
    ΔΗΜΑΡΧΟΣ:
1.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
   ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ:
2.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3.ΗΛΙΑΣΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
4.ΓΙΑΝΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
5.ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6.ΠΑΝΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
7.ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
8.ΣΩΤΗΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
    ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
9. ΦΟΡΙΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
10.ΜΑΚΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
11.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ-ΒΟΥΤΣΑ ΑΛΕΚΑ
12.ΤΣΕΚΡΕΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
13.ΛΕΜΠΟΥΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
14.ΛΕΚΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
15.ΠΕΠΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
16.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ      (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ)
17.ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
18.ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
19.ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
20.ΜΙΧΑ-ΚΟΛΙΑΣΤΑΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
21.ΜΠΟΡΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
22.ΤΣΑΔΑΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
23.ΜΠΑΤΖΑΚΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
24.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
25.ΛΙΤΣΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
26.ΡΟΥΣΣΗΣ ΘΩΜΑΣ
27.ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ        (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ)
28.ΒΕΛΤΑΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
29.ΔΕΔΕΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
30.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
31.ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
32.ΚΑΛΥΒΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
33.ΑΡΜΥΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
34.ΒΑΡΝΑΒΑ-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ   (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ)
35.ΣΙΔΕΡΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
36.ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
37.ΚΙΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
38.ΜΑΡΓΕΤΑ ΕΛΕΝΗ
39.ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
40.ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Επίσης την υποστήριξή τους προς τα δίκαια του Αυλώνα εκφράζουν και γειτονικές κοινότητες πέραν του Δήμου Ωρωπίων, όπως κάτοικοι των Οινοφύτων, Σχηματαρίου, Δήλεσι Βοιωτίας, οι οποίοι γνωρίζουν ότι η εκκλησία ανήκει στους Αυλωνίτες και κτίσθηκε από αυτούς. Οι παραπάνω πρωτοβουλίες και αποφάσεις των φορέων, αρχών και πολιτών ακολούθησαν της διαπίστωσης ότι επιχειρείται μέσω μεθοδευμένων παρασκηνιακών κινήσεων, σφετερισμός της ιστορίας του Αυλώνα και ιδία της ιστορίας των Σαρακατσάνων του Αυλώνα, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο ιστορικό και πολιτιστικό στοιχείο της παράδοσής του, με ταυτόγχρονη βέβηλη αφαίρεση και μεταφορά του ιερού κειμηλίου σε ξένο τόπο, ενάντια ακόμη και στον Άγιο, ο οποίος φανέρωσε την βούλησή του να παραμείνει η εικόνα και η εκκλησία του, στον λαό του Αυλώνα! Σε όλους τους παραπάνω πολίτες, φορείς και αρχές, ο λαός του Αυλώνα ασφαλώς απευθύνει θερμές ευχαριστίες για την υποστήριξη και τις αποφάσεις τους και τους εύχεται να τύχουν της ευλογίας του φανερωμένου στην περιοχή μας Αγίου Νικολάου του Νεομάρτυρα εξ Ιωαννίνων.
 Πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι στον εορτασμό του Αγίου στις 16 και 17 Μαϊου, συμμετείχαν με την παρουσία τους, μόνο, κάτοικοι, φορείς και ιερείς του Αυλώνα, της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ωρωπίων και νοερά ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Θωμάς Ανδρέου από την Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, της Ιεράς Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως, ο οποίος απηύθυνε και σχετική θεολογική επιστολή, η οποία αναγνώσθηκε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, μπροστά στην θαυμαστή εικόνα του φανερωμένου Αγίου. Όσοι πάλι αποβλέπουν στην εικόνα ως διακοσμητικό αντικείμενο των εντευκτηρίων τους δεν παρέστησαν! Το γεγονός ερμηνεύθηκε από κλήρο και λαό, τουλάχιστον σαν θεολογικό ατόπημα προς τον Άγιο και την πανελλήνια μοναδική Αγιότητα και φανέρωσή του! 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ,
Ο ΝΑΟΣ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ
ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΛΕΒΕΙ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ!!!


ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΠΟΙΑ ΗΣΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑ!!!



O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ!!!